State in Time
I 1992 dannede den slovenske, avantgarde-kunstgruppe Neue Slowenische Kunst (NSK) deres helt egen stat med navnet ”NSK State in time”. ”NSK State in time” var, som navnet angiver, en ”stat i tid”, dvs. en stat uden fysisk territorium.

Idéen bag NSK-staten var at forene kunstnere mellem Øst og Vest på tværs af nationalstaternes fysiske grænser. Som led i denne strategi begyndte kunstnergruppen NSK at oprette midlertidige ambassader og paskontorer rundt omkring i verden. Her kunne folk komme ind og erhverve sig et såkaldt NSK-pas.

Passet var tænkt som et symbolsk kunstobjekt, men det viste sig at få en hel anden og langt mere konkret betydning: Folk begyndte at rejse med det!

I samarbejde med NSK har Esben Hansen interviewet nogle af NSK-statens 6000 borgere for at dokumentere deres forunderlige NSK-fortællinger.Den Italienske Læge
(Dokumentarfilm. 28 min. Premiere i 2007)
Historien om ildsjælen Alberto Cairo, der har dedikeret sit liv til at hjælpe mineofre i Afghanistan. Filmen har vundet 18 priser og er blevet vist på tv i 8 lande. Se klip her. Den italienske læge
Kabul Beauty
(Dokumentarfilm. 12 min. Premiere i 2006)
Kabul Beauty En fortælling om to kvindelige entreprenører, der mod alle odds har åbnet en skønhedssalon i Kabul by. Filmen har vundet 3 filmpriser. Se hele filmen her.
Klapjagten
(Dokumentarfilm. 10 min. Premiere i 2010)
Ny film der får premiere i 2010. Filmen følger Familien Andersen på deres årlige, traditionsrige klapjagt på en slægtsgård ved Tønder. Se klip fra den nye film her. Klapjagten
Bogotá
(Dokumentarfilm. 58 min. Premiere i 2009)
Den italienske læge Historien om Bogotá, verdens farligste hovedstad, som i årtier været hjemsted for bandekrige, kidnapninger, narkohandel og brutal vold. Trailer online nov. 2009.