Afghanistan - en hverdag i krigens skygge
- Film og lysbilledforedrag ved antropolog og filminstruktør Esben Hansen

Med film, lysbilleder og afghansk musik tager Esben Hansen publikum med på en unik rejse til det smukke, barske og fascinerende Afghanistan.Siden 2003 har den danske filmmager og antropolog besøgt landet flere gange, og i foredraget fortæller han om sine mange oplevelser.

Modsat det generelle mediebillede fokuserer han ikke alene på den elendighed, som Afghanistan har været igennem de seneste tre årtier, men søger også at afdække den livsglæde, optimisme og humor, som også er en del af den afghanske hverdag.

Vi inviteres med ind i afghanske hjem, til traditionelt bryllup på landet, til fredagsbøn i moskeen og med på de kaotiske basarer i Kabul og Herat. Vi oplever indspilning af musikvideoer i de afghanske bjerge, vandrer med kuchi-nomader langs den turkmenske grænse, og følger et minerydderhold på arbejde i Kabul by. Vi kommer på besøg på vandforsyningsprojekter, hospitaler og skoler og overværer fodboldkampe, bodybuildingkonkurrencer og meget mere.

Tilsammen danner fortællingerne et nuanceret billede af landet Afghanistan - et mangfoldigt og dynamisk land, der efter 23 års krig forsøger at komme på rette fod igen.

Som noget helt særligt viser Esben Hansen også klip fra sine sin prisbelønnede dokumentarfilm, "Den italienske læge", der handler om en karismatisk italiensk ildsjæl, der har dedikeret sit liv til at hjælpe mineofre i Afghanistan. Trods filmens barske tema, er det en positiv, humoristisk og livsbekræftende fortælling.

For booking eller uforpligtigende spørgsmål omkring foredraget skriv til info@esbenhansen.com eller ring på tlf. 61 71 95 65.