Skønhed i Kabul
- Film og lysbilledforedrag ved antropolog og filminstruktør Esben Hansen

Afghanistan slikker sine sår efter tre årtiers blodig konflikt, og afghaneren kæmper mod svære odds for at genopbygge en meningsfuld fremtid.

For kvinderne er der meget få erhverv, der tillader dem at tjene til familiens underhold, men der er dog ét. I Kabuls gader blomstrer der overalt skønhedssaloner op - betjent og bestyret af kvinder, der har det mål at fremme den afghanske kvindes skønhed.

Esben Hansen har sammen med sin kollega Erna Andersen lavet en prisvindende dokumentarfilm om afghanske skønhedssaloner. Filmen hedder "Kabul Skønhed".

Med udgangspunkt i denne film kommer vi bogstavelig talt ind bag gardinerne i en afghansk skønhedssalon for at følge klargørelsen af en purung brud til aftenens store bryllupsfest.

Med afsæt i filmen fortæller Esben Hansen om bryllupstraditionerne i Afghanistan, om skønhedssalonernes særlige status og om de enorme og meget dyre bryllupsfester, som hører sig til. Samtidig giver foredraget også et nuanceret indblik i de afghanske kvinders svære dagligdag, hvor det normalt er mændene, der sætter dagsordenen.

For booking eller uforpligtigende spørgsmål omkring foredraget skriv til info@esbenhansen.com eller ring på tlf. 61 71 95 65.