PROFIL
Bag om Esben Hansen

Arbejde: Konsulent i Det Boligsociale Fællessekretariat i Aarhus
Ved siden af sit film- og foredragsvirke er Esben Hansen til daglig ansat som konsulent i Det Boligsociale Fællessekretariat i Aarhus. Her arbejder han bl.a. med koordinering og evaluering af sociale indsatser i byens udsatte boligområder.

Uddannelse: Antropolog og filmmager
Esben Hansen er uddannet som antropolog fra Århus Universitet med speciale i etnografiske film. Han har læst film og tv halvandet år ved Valencia Universitet i Spanien og har desuden deltaget i en række filmkurser og seminarer. Han er medstifter af dokumentarfilmforeningen DOCpro på Århus Filmværksted.Rejser: Fra Latinamerika til Afghanistan

Esben Hansen har siden 1999 boet og rejst i over 30 lande. I Latinamerika har han besøgt lande som Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Mexico, Guatemala, Honduras og Nicaragua. I Østeuropa har han besøgt lande som Bosnien, Serbien, Kroatien, Slovenien og Rusland, mens han i Mellemøsten har besøgt Tyrkiet og Afghanistan adskillelige gange.

Filmproduktion: Fra afghanske skønhedssaloner til sønderjyske jægere
Af udenlandske produktioner kan nævnes filmene ”Kabul Skønhed” (2006) og ”Den Italienske Læge” (2007), som Esben Hansen har instrueret og produceret. De to film har tilsammen vundet mere end 20 filmpriser. Esben Hansen har desuden arbejdet som instruktørassistent og produktionskoordinator på DR-dokumentaren ”Bogota Change” (2009). Herhjemme har han instrueret og produceret filmen ”Klapjagten” (2010), som bl.a. har modtaget en hædrende omtale fra juryen på Aarhus Filmfestival.